Filterbrand voorkomen?

 

 

 

VDL Industrial Products

Uw specialist in explosie- & brandbeveiliging voor de houtsector

Vonken detectiesystemen

Zoekt u een leverancier die thuis is in zowel brand- als ook explosiebeveiliging voor de houtverwerkende industrie? Dan bent u bij VDL Industrial Products aan het juiste adres!

Wij zijn volledig op de hoogte van de regelgeving en eisen voor brand- en explosiebeveiliging voor filtersystemen en silo’s ten behoeve van  houtstof, chips en spanen. Van afzuigpunt van de houtbewerkingsmachine tot aan de verbrandingsinstallatie kunt u rekenen op onze deskundigheid.

Een en ander uiteraard conform de norm EN12779 en tevens zijn wij bekend met bijvoorbeeld internationale richtlijnen zoals die van VdS voor vonken detectiesystemen.  Bij VDL Industrial Products blijft het niet bij leveren alleen. Om uw systeem in optimale conditie te houden is er een continue behoefte aan professioneel onderhoud en support. VDL Industrial Products levert u klantgerichte service met de focus op betrouwbaarheid en beschikbaarheid middels onderhoudscontracten en spare parts. Daarnaast kunt u rekenen op onze technische ondersteuning.

Brandbeveiliging

Naast onze brandschuiven voor brandwerende wanden wordt het ontsteekbron detectieysteem juist in de houtindustrie veel ingezet.

Explosiebeveiliging

Explosiebeveiliging is maatwerk. Of het nu gaat om explosiepanelen, terugslagkleppen, vlammendoorslagzekere roterende sluizen of zelfs een suppressiesysteem? Wij adviseren u graag over de juiste toepassing en de mogelijkheden.

Firefly vonken detectiesysteem

De uitdrukking "vonken detectiesysteem" kan misleidend zijn, u zou kunnen geloven dat vonken de enige oorzaak zijn van industriële branden en explosies.

 

Een heet deeltje zal voor de mens zichtbaar licht uitstralen wanneer het een temperatuur van ongeveer 700 °C of meer heeft. Alle deeltjes onder deze temperatuur worden door het menselijk oog waargenomen als "zwarte" deeltjes. De meeste brandbare materialen ontsteken bij lagere temperaturen dan 700 °C.

 

Veel ontsteekbronnen in industriële processen zijn frictie gerelateerd dus in eerste instantie worden er geen zichtbare vonken gecreëerd. Firefly detectoren zijn daglicht ongevoelig én het systeem is in staat om naast vonken ook andere ontsteekbronnen te detecteren.

De voordelen van het Firefly vonken detectiesysteem

Zelf detecterend systeem

Geavanceerd  systeem

Detectie van ontsteekbronnen, vlammen en vonken

Gecertificeerd door FM en erkend door VDS

Sensoren zijn niet gevoelig voor daglicht

Volledige service

Meer informatie over

het vonken detectiesysteem?

 

Download onze brochure of neem contact met ons op :
 

tel. 040 292 55 80

sales@vdlindustrialproducts.com

Luchttechniek

VDL Industrial Products is totaalleverancier van componenten voor afzuiginstallaties en bulkhandling-systemen. Een goede afzuiging begint met het toepassen van de juiste componenten. Een modulair concept is altijd het uitgangspunt bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Nieuwe producten kunnen altijd worden gecombineerd met bestaande oplossingen of systemen zodat de basis voor functionaliteit en integratie altijd optimaal is.

Uitgelicht: JKF buissysteem

Het JKF buissysteem is een compleet, hoogst efficiënt en multifunctioneel programma aan afzuigbuizen en hulpstukken voor afzuiging en filtratie van vervuilde lucht in industriële productieomgevingen zoals in de houtsector.

Middels deze systemen worden o.a. productie-afval, spanen, stof of eventuele granulaten afgevoerd of getransporteerd tussen filters en silo's of tussen diverse productiemachines.
 


Standaard worden alle leidingdelen in diameters van 80 t/m 1250 mm gemaakt uit 0,75 tot 1,25 mm dik sendzimir verzinkt plaatstaal in lasergelaste of gefelste uitvoering.

De kracht van het systeem is met name de verbinding van de buisdelen middels spanringen in verschillende varianten. De buisdelen met grotere diameters kunnen ook met overschuifflenzen worden uitgevoerd.

Uw leverancier in afzuiginstallaties

 Filters

Ventilatoren

Buissysteem

Hoog vacuüm

Meer informatie over

onze luchttechnische systemen?

© 2017 VDL Industrial Products

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now